Meteen naar de inhoud
Etusivu » Blog » Osdorp Posse

Osdorp Posse

Osdorp Posse

De hiphop groep Osdorp Posse was de eerste groep die de term gebruikte. Daardoor worden ze in Nederland ook wel gezien als de voorvaderen van de Nederlandse hiphop. Ondanks dat de groep niet meer bestaat, wordt er In het winkelcentrum Osdorp nog steeds veel muziek van de groep verkocht. De groep ontstond namelijk in het Amsterdamse Nieuw-West.

De hip hop groep werd opgericht in 1989. Ze waren erg modern voor die tijd, want in die tijd bestond er nog niet zoiets als een rap groep in Nederland.

Ontstaan van Osdorp Posse

Na de oprichting in 1989 duurde de eerste bekendheid iets meer dan een jaar. Het programma onrust, dat op de publieke omroep werd uitgezonden, zorgde voor de eerste landelijke publiciteit. Ze werden geïnterviewd en hun clip moordenaar werd door het programma uitgezonden.

Dit zorgde ervoor dat Osdorp Posse door meerdere mensen gezien werd. Twee jaar later, in 1992, konden de leden hun eerste platencontract tekenen. Hun debuutalbum heette Osdorp Stijl en deed het tegen alle verwachtingen in erg goed in de Nederlandse hitlijsten.

Successen van Osdorp Posse

Osdorp posse bracht in totaal bijna vijftien albums uit. Ze waren niet allemaal even succesvol, maar toch scoorden ze zeker een aantal hits:

  • Origineel Amsterdams
  • Stad en Land
  • Bubbel bad

Het einde van Osdorp Posse

In totaal waren de heren van Osdorp Posse ruim twintig jaar actief samen. Op 9 juni 2008 werd bekend gemaakt dat de band niet meer verder ging. Een jaar later, in 2009, werd er nog wel een afscheidstournee gehouden.

Ook werd er nog een laatste album uitgebracht. Op dit album stond een overzicht van alle hits die Osdorp Posse gedurende twintig jaar heeft gemaakt. Het album kreeg de naam 2 decennia en er stonden naast oude nummers, ook zes nieuwe nummers op het album. Voorlopig is er geen reünie aangekondigd.