Meteen naar de inhoud

Winkelcentrum Osdorp

Het Winkelcentrum Osdorp

Het Osdorpplein is een plein in het stadsdeel Nieuw-West. Aan het plein ligt een winkelcentrum en ook het theater de Meervaart. Vooral het Winkelcentrum Osdorpplein Amsterdam is onder bezoekers erg populair. Het winkelcentrum heet officieel Westmarket, maar zo wordt er door de meeste mensen niet naar verwezen. Het hele plein zou eigenlijk “Centrum Nieuw-West” gaan heten. Toen de gemeente Amsterdam in 2019 heen verkiezing uitschreef voor de nieuwe naam van het Osdorpplein won alleen niet deze naam, maar de naam “Osdorpplein”. En dus is alles bij het oude gebleven.

Het Winkelcentrum Osdorp, ook wel de Westmarket genoemd, is een plek waar iedereen iets kan vinden. Er is namelijk zoveel meer dan alleen winkels!

Food Court van Osdorpplein

Het winkelcentrum aan het Osdorpplen is niet zomaar een winkelcentrum. Je vindt er niet dezelfde winkels die je in ieder ander winkelcentrum vindt! Ook is er een heus food court waar je kan genieten van het heerlijkste eten!

Eten van over de hele wereld is er te vinden. Van een Afghaans restaurant tot een restaurant dat zich concentreert op de Aziatische keuken. Je kan er ook terecht voor Surinaams, Italiaans en een lekkere bak koffie. En vergeet de slager en de bakker natuurlijk niet!

Winkelcentrum Osdorp

Winkels van Osdorpplein

Wat is een winkelcentrum zonder winkels? Natuurlijk is dat waar je op kan rekenen in de Westmarket! Zo is er een TK Maxx in het winkelcentrum van Osdorp. Hier kan er merkkleding worden gekocht voor een klein prijsje! Zin om je nagels te doen? Dat kan bij USA Nails.

Ben je op zoek naar een winkel voor een basisstuk? Zowel mannen als vrouwen kunnen terecht bij Visage Casuals voor de belangrijke basisstukken. En zoek je iets voor een speciale gelegenheid? Dan is de winkel Pink Diamond perfect! Voor een feestje of een gala; ze hebben de jurk voor jou.

Andere belangrijke informatie over het Osdorpplein

Parkeren kan makkelijk bij het winkelcentrum. De eerste anderhalf uur is zelfs gratis! Hou je van een ouderwetse markt waar je lekker tussen de kraampjes door kan struinen? Bezoek het centrum dan op dinsdag. Iedere dinsdag vindt er namelijk een markt plaats, waar je vers fruit, vis en kaas kan kopen. Ook zijn er diverse andere kraampjes met verschillende waren.

Het Winkelcentrum Osdorp is dus echt het bezoeken waard. De meeste mensen vergeten dat er in Amsterdam ook buiten het centrum gewinkeld kan worden, en Osdorp schiet niet als eerste in gedachten. Maar heerlijk overdekt winkelen en genieten van al het eten op de food court is een gegarandeerde top dag!

Winkelcentrum Osdorp